Verslagen van onze optredens.

Zeemansliederen in Stadstuin de Schelp

In Stadstuin de Schelp, gelegen aan de Sint Janstraat te Oosterhout, treden gedurende de zomerperiode op zondagmiddag diverse koren op. Op zondag 28 augustus werd de muzikale middag afwisselend ingevuld door Recht zo die Gaat uit Raamsdonksveer en Schipperskoor De Doorsluizers.
Een geweldige ambiance (duim omhoog voor de organisatie,  een goed publiek, heerlijk weer,  een frisse versnapering en van beide koren een prima programma, zorgden voor vele een grandioze middag.
Recht zo die Gaat brachten nummers ten gehore zoals The Rosabelle, De verzonken stad, Sailing Home, Het lied van de haven, Rio de Janeiro en The Rose of Mooncoin.
De Doorsluizers zongen zowel luisterliedjes als bekende meezingers. Dit laatste werd door het publiek enorm gewaardeerd, daar door een aantal aanwezigen uit volle borst werd meegezongen.
Als afsluiter was er een gezamenlijk optreden van beide koren. Het kleine café aan de haven galmde aardig door de binnenstad, met 2 koren en een fantastisch publiek.
Deze gezellige en zonnige middag was zeker voor herhaling vatbaar, dus mogelijk doen we het volgende zomer nog een keer over. En leden van WSV Sluis1 zijn hierbij van harte welkom als koorlid, maar ook als luisteraars.

De volgende optredens staan de komende maanden nog gepland:
  • Zaterdag 1 oktober - KOM Oosterhout (centrum)
  • Zondag 30 oktober - Zin in Zang concert Dongen
  • Vrijdag 11 november – Zandley (verzorgingshuis) Drunen

Marja de Rooij
PR Coördinator/Secretaris

Festival KOM Oosterhout
Zaterdag 3 oktober 2015 was een hele zonnige dag. Ideaal weer voor een korenfestival, een route door de stad met living statues en nog een laatste blik op de prachtige zandsculpturen op de markt.
De prachtige uitbeeldingen van een boekenkast, de titanic, wintersport, meisje met dino en vele anderen, waren een lust voor het oog. Enkele zandsculpturen waren inmiddels van een kleurrijke verflaag voorzien. Rond de klok van 17.00 u. was het gedaan met de zandsculpturen en werd Napoleon vakkundig onthoofd.

De Doorsluizers brachten samen met diverse koren uit de regio een veelzijdig repertoire om de bezoekers van het centrum te vermaken. Het eerste optreden was op het podium bij de Jumbo, het tweede was op de markt tussen de zandsculpturen. Een mooie locatie, ware het niet dat de kipkraam vlak voor het podium stond. Verbeterpunt in communicatie tussen organisatie en gemeente voor de volgende keer. Het festival zelf was een  ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is.

Klik hier voor het hele album.

De Doorsluizers treden weer op.

Schipperskoor De Doorsluizers bestond oorspronkelijk alleen uit mannen.  Om het koor weer nieuw leven in te blazen is eind 2013 een doorstart gemaakt met een aantal nieuwe schippers en schippersvrouwen, een gitarist en een nieuwe dirigent. Het koor telt nu zo’n 20 leden.
Onder leiding van Erik van der Vorst zijn ruim een jaar vele noten gekraakt en is het koor klaargestoomd voor optredens buiten de deur.

Dinsdag 19 mei 2015 hebben de bewoners van Sint Franciscus in Gilze mogen genieten van de primeur. Het eerste optreden van De Doorsluizers was een gezellig samenzijn waarbij bekende zeemansliederen ten gehore werden gebracht.