Verslagen van onze optredens.

Optreden septemberOptredenDe opening van het “koorseizoen” begon met een goed gevulde agenda voor de eerste maand. Na de eerste repetitie op dinsdag 4 september stond op woensdag 12 september al een optreden gepland bij ’t Volderke in Dongen. Een vakantielocatie voor groepen. In dit geval een zestal dementerende ouderen uit Heemstede met hun begeleiders. Zij hadden diverse activiteiten die week op het programma staan, waaronder een optreden van De Doorsluizers. En eerlijk gezegd, ondanks de kleine groep, was het een fantastisch vermaak. Met name de Nederlandstalige meezingnummers waren op het repertoire gezet. En er werd door menigeen dan ook uit volle borst meegezongen en op de muziek gedeind.
Ton van de Riet, jawel ook op zijn verjaardag van de partij, werd met een luid “Lang zal hij leven” uitbundig toegezongen. Dit optreden was zo ontzettend leuk om te doen, dat we met een voldaan gevoel hiermee een bijdrage kunnen leveren aan maatschappelijke doelen.
OptredenHet tweede optreden was tijdens het sluitingsweekend op onze eigen haven. In tegenstelling tot vorig jaar, toen de weergoden ons gunstig gezind waren en we alle optredens in de buitenlucht konden doen, was nu “De Sluiswachter” het decor. Maar dat mocht de pret niet drukken.
Samen met Shantykoor “t Stick uit Hedel, Het Mades Meezingkoor en kinderkoor Tinter werd het een hele gezellige middag. Het waren urenvol vrolijke muziek waarbij het Kleine café, zowel letterlijk als figuurlijk, gezamenlijk werd afgesloten.
Overigens mag ook worden vermeld, dat de zaterdagavond ook een feestje uit de top 10 van WSV Sluis 1 was. Een superheerlijke maaltijd, gevolgd door de klanken van Double Sound en het gastoptreden van Vinzzent, waren de ingrediënten om deze avond onvergetelijk te maken.

OptredenEn tot slot werd de septembermaand afgesloten met het dit jaar zeer groots opgezette evenement KOM in de binnenstad van Oosterhout.
50 koren gaven hun beste kunne weer op 12 verschillende podia in de stad. De zon scheen uitbundig en de terrasjes waren overvol. Een sfeer dus waarvan een organisatie, de deelnemers en het publiek alleen maar van kan smullen.

Marja de Rooij, september 2018

Zeemansliederen in Stadstuin de Schelp

In Stadstuin de Schelp, gelegen aan de Sint Janstraat te Oosterhout, treden gedurende de zomerperiode op zondagmiddag diverse koren op. Op zondag 28 augustus werd de muzikale middag afwisselend ingevuld door Recht zo die Gaat uit Raamsdonksveer en Schipperskoor De Doorsluizers.
Een geweldige ambiance (duim omhoog voor de organisatie,  een goed publiek, heerlijk weer,  een frisse versnapering en van beide koren een prima programma, zorgden voor vele een grandioze middag.
Recht zo die Gaat brachten nummers ten gehore zoals The Rosabelle, De verzonken stad, Sailing Home, Het lied van de haven, Rio de Janeiro en The Rose of Mooncoin.
De Doorsluizers zongen zowel luisterliedjes als bekende meezingers. Dit laatste werd door het publiek enorm gewaardeerd, daar door een aantal aanwezigen uit volle borst werd meegezongen.
Als afsluiter was er een gezamenlijk optreden van beide koren. Het kleine café aan de haven galmde aardig door de binnenstad, met 2 koren en een fantastisch publiek.
Deze gezellige en zonnige middag was zeker voor herhaling vatbaar, dus mogelijk doen we het volgende zomer nog een keer over. En leden van WSV Sluis1 zijn hierbij van harte welkom als koorlid, maar ook als luisteraars.

Marja de Rooij
PR Coördinator/Secretaris

Festival KOM Oosterhout
Zaterdag 3 oktober 2015 was een hele zonnige dag. Ideaal weer voor een korenfestival, een route door de stad met living statues en nog een laatste blik op de prachtige zandsculpturen op de markt.
De prachtige uitbeeldingen van een boekenkast, de titanic, wintersport, meisje met dino en vele anderen, waren een lust voor het oog. Enkele zandsculpturen waren inmiddels van een kleurrijke verflaag voorzien. Rond de klok van 17.00 u. was het gedaan met de zandsculpturen en werd Napoleon vakkundig onthoofd.

De Doorsluizers brachten samen met diverse koren uit de regio een veelzijdig repertoire om de bezoekers van het centrum te vermaken. Het eerste optreden was op het podium bij de Jumbo, het tweede was op de markt tussen de zandsculpturen. Een mooie locatie, ware het niet dat de kipkraam vlak voor het podium stond. Verbeterpunt in communicatie tussen organisatie en gemeente voor de volgende keer. Het festival zelf was een  ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is.

Klik hier voor het hele album.

De Doorsluizers treden weer op.

Schipperskoor De Doorsluizers bestond oorspronkelijk alleen uit mannen.  Om het koor weer nieuw leven in te blazen is eind 2013 een doorstart gemaakt met een aantal nieuwe schippers en schippersvrouwen, een gitarist en een nieuwe dirigent. Het koor telt nu zo’n 20 leden.
Onder leiding van Erik van der Vorst zijn ruim een jaar vele noten gekraakt en is het koor klaargestoomd voor optredens buiten de deur.

Dinsdag 19 mei 2015 hebben de bewoners van Sint Franciscus in Gilze mogen genieten van de primeur. Het eerste optreden van De Doorsluizers was een gezellig samenzijn waarbij bekende zeemansliederen ten gehore werden gebracht.